Wednesday, June 12, 2013

Nu exista scaune goale, doar oameni care nu si-au gast locul...Sau au gresit sala!



Nu exista scaune goale, doar oameni care nu si-au gasit inca locul...Horatiu Malaele desi, si-a rezervat demult spatiul personal in galeria marilor artisti romani, se ambitioneaza sa urce nivel dupa nivel...
Pana unde? Probabil pana cand va ajunge-n...rai!

Lionel(Horatiu Malaele), Kiril (Mihai Gruia Sandu) si Igor (Igor Caras-Romanov), personajele principale ale capodoperei cinematografice "Funeralii Fericite", n-au trecut prin viata de pomana! E la fel de sigur ca forta prin care se transforma aceasta poveste banala, a unor imigranti carora le prezice o tiganca sfarsitul, intr-o experienta reala, fatala!
Pus fata-n fata cu propria moarte, dupa ce amicii de-o viata au facut deja "cunostiinta" cu ea, Lionel Frunza o priveste in ochi, i se destainuie, o cearta si face dragoste cu ea, alaturandu-i-se, in final.
In cele 5 zile care-i mai raman si care sunt marcate pe un calendar improvizat chiar de el pe usa garsonierei in care locuieste, Lionel se ingrijeste de cosciug, de crematoriu, de costum, cauta sa se sinucida fara succes de cateva ori, imparte bunuri cunostiintelor si este pradad de necunoscuti si devine vedeta internationala fiind primul om care stie cand moare.
Funeralii Fericite este povestea nemuritoare a mortii pe care o vom trai cu totii...O poveste asa cum numai romanii stiu sa spuna intr-o sala de cinema, o noua prezentare si reprezentare a geniului lui Malaele in care nici moartea nu mai e ce-a fost!
Noua colaborare dintre Horatiu Malaele si Igor Lustig ii aduce in rolurile principale pe Igor Caras-Romanov, Mihai Gruia Sandu, Crina Semciuc, Dorina Lazăr, Antoaneta Zaharia, Florin Zamfirescu si Horaţiu Malaele.

Asa ca daca nu mai ai de gand sa-ti lasi corabiile sa se inece, mergi la cinematograf, razi de viata si iti trece! 


Noi am ajuns martea la film si am avut sala doar pentru noi - nu pentru ca am fi fost privilegiati, ci doar pentru ca romanu' a dezvoltat prostul obicei de a merge la cinema din miercuri in...miercuri.

Stiu, e miercuri seara, deci sunt in trend si eu, dar tineam neaparat sa multumesc astfel MPD (Mona, Raluca, Carmen si Marina) pt ca mi-au incredintat copywriting-ul promo-ului acestei pelicule! Sunt onorata si...Raman datoare (tot in viata asta :))!

No comments: