Monday, September 30, 2013

Salt in gol cu inima la purtator!


M-a intrebat cineva acum vreo 2 saptamani ce cred ca inseamna dragostea...?!

Am ezitat. Nu stiam exact de unde si pana unde intrebarea si nici in ce directie sa duc raspunsul in asa fel incat sa nu fiu descusuta mai mult decat trebuie. El, pt ca da, interlocutorul meu era un el, se uita lung si astepta...

Eu ma gandeam. Pana la urma, nu dai raspunsuri extrem de personale, bazate pe experiente personale, daca cel cu care vorbesti nu e in lista ta de prieteni apropiati...

Nu stiam daca vrea sa auda clasica poveste cu respectul si increderea sau imi testeaza sinceritatea...

"Dragostea e ca un salt cu parasuta.

Intai- apare ideea, iti intra in cap.

Ti se pune pata.

Te hotarasti sa o faci, sa risti.

Ajungi acolo si te lasi "inhamat" - e un soi de intindere de mana, un prim pas in care ti se da si dai incredere...

Apoi ti se face instructajul. Pai ce, nu stim toti discutiile de genul "mie imi place aia sau asa, n-as face niciodata x, y, z lucruri, nu suport genul ala de oameni sau n-as putea trai fara..."?

Te urci in avion- e momentul in care intri in joc.

Avionul urca. Iti pocnesc urechile. Creste adrenalina. Bataile inimii se inmultesc si-ti canta un mars pe care doar tu il recunosti.

Nu te gandesti decat la amalgamul de senzatii care te-ncearca- teama, dezorientare, agitatie, nerabdare, tremurat, fericire, nebunie, haos...

Ai ajuns la 4000 de metri. E momentul. Motorul se opreste brusc si se deschide usa...
E acum ori niciodata!

Ai 5 secunde maxim pana te desprizi efectiv de avion si...o faci...te arunci! Urli cat poti ca sa te detensionezi, sa scapi de tot si toate!

Ai alte 40 de secunde in care pici in gol. E incredibil! Te simti supraom! Plutesti!


Simti ca intregul univers iti apartine si ca linia orizontului a fost desenata special pentru tine...

Incet, incet rezerva de oxigen din plamani cu care ai plecat la "drum" se termina...dupa 1.800 de metri de picaj incerci sa respiri, sa tragi aer...Nu poti, presiunea e mult prea mare, caderea iti apasa pieptul si te simti un pic ametit.

 
Devii nervos, te dor urechile si abia astepti sa se intample ceva...Sa se deshida parasuta!

In 99,9% din cazuri se intampla asta si imi place sa cred ca, atunci cand vine vorba de dragoste adevarata, e exact la fel- se deschide o parasuta secreta care ii duce pe cei doi la destinatie, in siguranta.

 
Dar pana acolo, pana la aterizare, e important sa asculti, sa intelegi si sa traiesti fiecare moment alaturi de cel alaturi de care alegi sa sari."

El s-a uitat lung la mine si a zambit...A inteles ca mi-au crescut aripile. :)

No comments: